Volg ons op Facebook

Over Schadenet Autoschadeteam Kort

Autoschadeteam Kort bestaat al sinds 1935. In de loop der jaren is het bedrijf verhuisd en diverse malen verbouwd tot het moderne schadeherstelbedrijf dat het nu is. Het bedrijf werkt voor alle verzekerings- en leasemaatschappijen en is tevens lid van de landelijke Schadenet keten.

Geschiedenis

De basis van Autoschadeteam Kort gaat ver terug. In 1935 werd de basis van het bedrijf gelegd door de heer A. P. Kort. Hij nam een schildersbedrijf over in Noordgouwe. Al snel kwamen zijn zoons in de zaak en werden er automobielen onder handen genomen. In 1963 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Zierikzee waar een zeer ruim complex werd aangeschafd. Aangezien het hier om een oude jamfabriek ging moest er wel het één en ander verbouwd worden. Destijds werd er een modern en ruim schadebedrijf neergezet.

In de loop der jaren heeft er nog een aantal verbouwingen plaatsgevonden. Doordat de familie Kort geboren en getogen is op Schouwen-Duiveland heeft zij zich een stevige positie op het eiland verworven. Van de kavel van 3.000 m2 is intussen ca. 1.500 m2 bebouwd.

Inmiddels is de dagelijkse leiding in handen van de derde generatie, in de vorm van Eric-Jan en Andre Kort. Het werk is in dezelfde tijd ook nogal veranderd. Tegenwoordig is de computer één van de belangrijkere instrumenten binnen een schadebedrijf, de techniek is behoorlijk veranderd, evenals de auto’s zelf. Wat echter gebleven is, is het handwerk en de liefde voor het vak. Schades herstellen blijft een ambachtelijk beroep: waar in de werkplaats bij een dealer de monteur veel meer een elektronicaspecialist is geworden, moeten de mensen in het schadebedrijf zowel verstand van elektronica hebben als verstand van ‘ambachtelijk’ uitdeuken.

Sinds 2007 is er een nieuwe ontwikkeling bijgekomen: de Baarends Schade Holding participeert in het bedrijf. Doordat de markt enorm snel veranderd was de familie Kort van mening dat het, met oog op de toekomst, verstandiger was om een sterke partner te zoeken, zodat het bedrijf ook in de toekomst bestaansrecht behoudt. Met de Baarends Schade Holding is een dergelijke partner gevonden. Ook de toetreding tot Autoschadeteam en Schadenet wordt beschouwd als een waarborg voor de toekomst.

Autoschade? Wij zijn er voor u!

Een afspraak maakt u binnen 5 minuten

Direct reparatie plannen Vraag een offerte aan

Bellen kan natuurlijk ook: 0111-413551